TURNEU 9 Prill 2015

RAPORT LIDHUR ME GARAT E MBAJTURA NË NDERIM TË 9 PRILLIT 2015

 

Federata Sportive e Punëtorëve të Kosovës (FSPK), në nderim të 9 Prillit, ditës së miratimit të Kushtetutes, organizoi turne në:

 • FUTBOLL TË VOGËL,
 • “STREETBALL”,
 • SHAH, dhe
 • PING-PONG,

Të drejtë pjesëmarrjeje kanë pasur institucione dhe kompani të ndryshme të cilat kanë pasur mundësinë të paraqiten  edhe me dy apo më shumë ekipe në disiplinën e njejtë sportive.

 

Turneu në futboll të vogël u mbajtë më 18 Prill 2015, në terenet e kompanisë “PRINCI” në ARBËRI (ish Dragodan). 

U zhvilluan gara shumë interesante dhe u zbuluan sportist të klasit të lartë, sidomos nga ekipi i Hekurudhave të Kosovës.

Plasmani përfundimtar:

1. Hekurudhat e Kosovës,

2. Banka Qendrore e Kosoves (BQK), dhe

3. Korporata e Ujesjellesi t Rajonal (KUR)Prishtina.

 

Shpërblimet:

 • Vendi I-rë, ekipi i Hekurudhave të Kosoves u shpërblye me kupë dhe 60.00,
 • Vendi II-të, ekipi i BQK-es, u shperblye me 40.00, dhe
 • Vendi III-të, ekipi i UJËSJELLËSI, u shpërblye me 30.00.

 

Turneu në “Streetball” u mbajtë më 18.04.2015 në  sallën e shkollës fillore “Hasan Prishtina”, në Prishtinë 

Në turneun e “Streetball”–it  morrën pjesë 5 ekipe:

 1. Ekipi “Pleqtë”,
 2. Ekipi “Agj. Ndërkombëtare”,
 3. Ekipi “Amanti”,
 4. Ekipi “Çunat”, dhe
 5. Ekipi “Qysh dush”.

Garat u zhvilluan me sistem secili me secilin.

Plasmani përfundimtar:

 Nr. EKIPI Fitore   Humbje
1 Ekipi “Qysh dush” 3 1
2 Ekipi “Amanti” 3 1
3 Ekipi “Pleqtë” 2 2
4 Ekipi “Agj. Ndërkomb.” 2 2

 

Në “Play-Off”, në ndeshjen gjysmëfinale, u takuan:

 1. “Qysh dush” – “Agj. Ndërkombëtare”    12 : 7
 2. “Amanti”       – “Pleqtë”                                9 : 12

Në ndeshjen gjysmëfinale, u takuan:

1. “Qysh dush” – “Pleqtë”                                   12 : 7

 

Plasmani përfundimtar:

1. “Qysh dush”, fituesi i turneut, u shpërblye me  kupë dhe 40.00.

2. “Pleqtë”, finalist i turneut, vendi i dytë, u shpërblye me 30,00.

 

Turneu në Ping-pong u zhvillua me  11.04.2015

Ky turnir u mbajtë në sallen e PingPong-ut, në Pallatin e Rinisë dhe Sporteve, ku kanë marrë pjesë garues nga këto institucione dhe kompani: PTK, BQK, BpB, TEB, Iliria, dhe Ujësjellësi.

Garat në PingPong u zhvilluan në konkurencë individuale.

 

Plasmani përfundimtar:

1. Nehat Çitaku………………BpB,

2. Izet Korrllaku…………….PTK,

3. Xhavit Cecelia…………….PTK, dhe Nazmi Bytyqi……………..BQK.

 

Shpërblimet:

 • Vendi i parë u shpërblye me nje Kupë dhe me 40.00,
 • Vendi i dytë, u shopërbly me 30.00,
 • Vendi i tretë (2), u shpërblyen me nga 20.00 

 

Turneu i Shahut është  zhvillur me 20.04.2015, në hapsirat e Klubit te shahut ne Pallatin e Rinisë dhe sporteve në Prishtinë.

Në  turneun  e Shah-ut, kanë marrë pjesë 13 garues nga institucione dhe kompanit të ndryshme të Kosovës: PTK, Statistika, Ujësjellësi, FSK.

 

Plasmani pefundimtar:

Vendi Emri Kompania   Pikët
1 Nexhmi Shala Ujësjellësi 5.5
2 Hetem Rama Ujësjellësi 5
3 Halil Haliti PTK 4.5
4 Mentor Shala ASK(Statistika) 4
5 Artan Havolli ASK(Statistika) 4
6 Agim Sopiani PTK 4
7 Bajram sopi PTK 4
8 Bahtjar Bytyqi PTK 4
9 Enver Sopiani PTK 3
10 Latif Zariqi FSK 3
11 Nazmi Sahitaj PTK 3
12 Bekim Bojku ASK(Statistika) 3
13 Besim Mehmeti ASK(Statistika) 2

Shpërblimet:

 • Vendi i parë, Nexhmi Shala (Ujësjellësi), u shpërblye me kupë dhe me 40.00,
 • Vendi i dytë, Hetem Rama (Ujësjellësi), u shpërblye me 30.00, dhe
 • Vendi i tretë, Halit Haliti  (PTK), u shpërblye me 20,00.

Në turne, përveç në futboll, u zhvilluan duele mjaft interesante dhe shumë kualitative, sidomos në streetball, Shah, dhe Ping-pong.

 

Prishtinë 23.04.2015                                                                F. Ademi, sekretar