Komunikatë-Tabela A & B

Të  nderuara media elektronike dhe të shkruara

Bordi i Federatës Sportive të Punëtorëve të Kosovës – FSPK, Federatë e çertifikuar nga organet kompetente të Republikës së Kosovës, dëshiron që përmes juve të njoton opinionin e gjërë sportdashës se pjesa e parë e kampionatit të parë, në futboll të vogël, të organizuar nga FSPK, ka përfunduar me zhvillimin e ndeshjeve të xhiros së shtatë.

Liga e kësaj Federate përbëhet nga 16 ekipe: PTK, KEK, Policia e Kosovës, FSK, Dogana e Kosovës, Hekurudha, Termokos, RTK, Banka Qendrore e Kosovës, TEB, RBKO, BpB, Banka Ekonomike, KUJTESA net, IPKO dhe K.S.Dukagjini.

Organizimi i kampionatit është bërë ashtu që ekipet janë ndarë në dy grupe: “A” dhe “B”.

Gr.”A”: PTK, KEK, Policia e Kosovës, FSK, RTK, Termokos, B. Ekonomike, dhe KUJTESA net.

Gr.”B”: Banka Qendroe e Kosovës-BQK, Dogana e Kosovës, TEB, RBKO, BpB, Hekurudha, K.S. Dukagjini dhe IPKO.

Pas përfundimit të pjesës së parë të kampionatit, gjatë së cilës janë zhvilluar 7 xhiro, ku në të dy grupet garuese secili ka luajtur me secilin, si në grupin “A”, ashtu edhe “B”, kemi këtë rangim tabelar  të ekipeve:

Tabela e gr.”A”:

1. P T K 7 7 0 40:10
2. KUJTESA 7 5 1 30:9
3. POLICIA e KOSOVËS 7 5 0 34:19
4. K E K 7 2 3 17:20
5. F S K 7 2 2 21:20
6. B.EKONOMIKE 7 2 2 18:29
7. R T K 7 1 0 14:42
8. TERMOKOSI 7 0 0 8:33

Bazuar në sistemin e garave të Federatës, 4 ekipet që kanë grumbulluar numër më të madh të pikëve dhe janë plasuar në vendet 1 deri 4 në të dy grupet garuese, kualifikohen për garat në “PLAY OFF”.

Nga tabelat, shohim se në grupin garues “A”, janë kualifikuar: PTK, KULTESA net, Policia e Kosovës dhe KEK.

Poashtu nga tabela shihet se në grupin garues “B”, janë kualifikuar: TEB, Dogana e Kosovës, BpB dhe RBKO.

Bazuar në rregullat e Federatës, në “Play Off”, në ndeshjet çerekfinale, më 30.11.09, do të takohen:

  1. Vendi i I- rë   i gr.“A”  –  vendi i IV-të i gr.“B”: PTK – RBKO………….…..… 19,00
  2. Vendi i II-të   i gr.”A”  –  vendi i III-të i gr.“B”: KUJTESA –BpB…………..…. 19,50
  3. Vendi i III-të  i gr.“A”  –  vendi i II-të  i gr.”B”: POLICIA – DOGANA………. 20,40
  4. Vendi i IV-të  i gr.“A”  –  vendi i  I-rë i gr.“B”:  KEK – TEB ……………………..21,30

Pas përfundimit të lojrave çerekfinale, më 3.12.2009, do të zhvillohen lojrat e gjysmëfinales, dhe krejt në fund, do të zhvillohet edhe finalja, ku do të përcaktohet fituesi i vendit të parë, të kampionatit të parë të Federatës Sportive të Punëtorëve të Kosovës.

Duke shpresuar në interesimin tuaj për këtë eveniment, ne zotohemi të ju mbajmë të informuar lidhur me rrjedhën e “Play off” të kapionatit.

Kontakti:

Ismail Sadiku, kryetar i Bordit, mob.044/110-110; e-mail: i_sadiku0303@hotmail.com, dhe

Fejzullah Ademi, sekretar teknik, mob. 044/157-527; e-mail: federatasportive@gmail.com

Comments are closed.